Αγαπητοί Συνάδελφοι

Μετά από μια περίοδο διαδοχικών γεγονότων και έντονων συναισθημάτων που αρκετά έγιναν, και περισσότερα στιγμάτισαν λόγω της πανδημίας την αλλαγή πορείας για την παγκόσμια κοινότητα και τη χώρα μας, οφείλουμε με περίσκεψη, ειλικρινή παραδοχή, και πάνω απ’ όλα με τη ματιά μας στραμμένη στο μέλλον να αναζητήσουμε και να επιδιώξουμε την πραγμάτωση των προσδοκιών μας.

Είναι γεγονός ότι από το 2016 που ιδρύθηκε η εταιρεία μας, στη λεγόμενη δεκαετία της παρατεταμένης ύφεσης και των μεγάλων επαγγελματικών αλλαγών, δοκιμασθήκαμε σκληρά, απαριθμώντας κάθε φορά νέα εμπόδια που αναγκαστήκαμε να αντιμετωπίσουμε προς τον στόχο  διασφάλισης του κεκτημένου δικαιώματος άσκησης της Χειρουργικής του Στόματος από όλους ανεξαιρέτως τους οδοντιάτρους, εξειδικευμένους ή μη

Ήσαν τα ίδια χρόνια όμως, που μας έκαναν να αναθεωρήσουμε σκέψεις, να επαναπροσδιορίσουμε στρατηγικές  και τελικά μετά από συντονισμένες προσπάθειες να οδηγηθούμε το 2018 και το 2019  στη σύσταση της οδοντιατρικής ειδικότητας της Οδοντοφατνιακής Χειρουργικής (Υπουργικές Αποφάσεις Αριθμ. Γ5α/Γ.Π.οικ. 64843/20-9-2018 ,ΦΕΚ Β’ 4138 και Αριθμ. Γ5α/Γ.Π.οικ. 41654/ 30-5-2019 ,ΦΕΚ Β’ 2373/19-6-2019) με σκοπό την προσαρμογή της χώρας μας με τα Ευρωπαϊκά δεδομένα, και δη με την Κοινοτική Οδηγία 2005/36/ΕΚ

Στην Ελληνική Οδοντιατρική Εταιρεία Χειρουργικής Στόματος  που πρέπει να κάνει πλέον αποφασιστικά τα βήματα της, στην μετάβαση από τις συνθήκες δημιουργίας στις δράσεις προώθησης, προαγωγής και προάσπισης της Χειρουργικής του Στόματος στην Ελλάδα ως αναπόσπαστο κομμάτι της Οδοντιατρικής επιστήμης, πρέπει ενωμένοι να συνεχίσουμε και αυτή τη διετία.

Η πιστοποίηση υψηλού επιπέδου επαγγελματικής επιμόρφωσης από τον ΙΕΘΕ, η διοργάνωση μοριοδοτούμενων εκπαιδευτικών  δραστηριοτήτων, μαθημάτων, συνεδρίων, συνόδων, ημερίδων, η δημιουργία επιστημονικού περιοδικού και η διοργάνωση επιστημονικών βραδινών για τα μέλη μας είναι μερικές από τις δράσεις που προωθούμε άμεσα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η από εδώ και στο εξής διαχείριση των πραγμάτων σε όλα τα επίπεδα, δεν επιτρέπει καθυστερήσεις και εφησυχασμό. Τώρα λοιπόν απαιτείται συνεννόηση και εξωστρέφεια . Πράξεις για να βγούμε από τα εμμονικά αδιέξοδά που για πολλά χρόνια είχε βρεθεί η Ελληνική οδοντιατρική κοινότητα και από κοινού να διασφαλίσουμε υψηλού επιπέδου προπτυχιακής και μεταπτυχιακής εκπαίδευσης των οδοντιάτρων στο αντικείμενο, καθώς και την ξεκάθαρη κατοχύρωση της Χειρουργικής Στόματος  στην Οδοντιατρική Επιστήμη.

Για το λόγο αυτό στο σωματείο μπορούν να εγγραφούν ως μέλη τόσο οδοντίατροι που έχουν μετεκπαιδευθεί/εξειδικευθεί στη Χειρουργική Στόματος σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα (τακτικά μέλη) όσο και μη επισήμως εξειδικευμένοι οδοντίατροι που αγαπούν και ασκούν υπεύθυνα το αντικείμενο και τάσσονται υπέρ των σκοπών της Εταιρείας (συνεργά μέλη)
 

Ευελπιστώ στον αγώνα μας αυτό να σας βρούμε αρωγούς και συνοδοιπόρους

Με φιλικούς και συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ο Πρόεδρος

Πέτρος Κων. Σπίνος